Je bekijkt nu Plexiglas schilderijen: Een moderne en duurzame keuze

Plexiglas schilderijen: Een moderne en duurzame keuze

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Nieuws
  • Bericht reacties:0 Reacties

Plexiglas schilderijen zijn een moderne en duurzame keuze voor kunstliefhebbers. Deze schilderijen zijn gemaakt van plexiglas, een transparant en duurzaam polymeer dat vaak wordt gebruikt als alternatief voor glas. In dit artikel gaan we dieper in op de voordelen van plexiglas schilderijen en waarom ze een geweldige keuze zijn voor kunst aan de muur. 

Duurzaamheid en weerbestendigheid 

Een van de belangrijkste voordelen van plexiglas schilderijen is dat ze duurzaam en weerbestendig zijn. Plexiglas is vele malen sterker dan glas en kan beter tegen krassen, stoten en barsten. Dit betekent dat plexiglas schilderijen minder kwetsbaar zijn voor beschadiging tijdens het transport of het ophangen aan de muur. 

Bovendien is plexiglas bestand tegen UV-stralen, vocht en extreme temperaturen. Dit maakt plexiglas schilderijen ideaal voor buitentoepassingen, zoals tuin- en terrasdecoratie. Door het gebruik van hoogwaardige UV-inkten zal het schilderij niet vervagen of verkleuren, zelfs niet na langdurige blootstelling aan zonlicht en weersomstandigheden. 

Transparantie en helderheid 

Plexiglas schilderijen hebben een unieke transparantie en helderheid, waardoor ze een moderne uitstraling hebben en er glinsterend uitzien wanneer ze licht vangen. Het plexiglas heeft een glad en glanzend oppervlak dat reflecties en spiegelingen kan creëren, waardoor het schilderij er nog interessanter uitziet. 

Daarnaast zorgt de transparantie van het plexiglas ervoor dat het schilderij een gevoel van diepte en dimensie heeft, waardoor het lijkt alsof de afbeelding zweeft voor de muur. Hierdoor ontstaat een bijzonder ruimtelijk effect. 

Gemakkelijk te reinigen en onderhouden 

Plexiglas schilderijen zijn gemakkelijk te reinigen en te onderhouden. Het gladde oppervlak van het plexiglas maakt het eenvoudig om stof en vuil te verwijderen met een zachte doek en wat water. Er zijn geen speciale reinigingsmiddelen nodig. 

Bovendien zijn plexiglas schilderijen minder gevoelig voor vlekken dan traditionele schilderijen, omdat de inkten niet in het materiaal kunnen trekken. Dit betekent dat de schilderijen er jarenlang als nieuw uit blijven zien, met minimale inspanning voor het onderhoud. 

Heeft vragen oven een product of zou u graag advies willen? Wij staan altijd voor u klaar en bij Crazy-Canvas is geen vraag te gek!   

Geef een reactie